Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

26/10/2023
HABER - DUYURU
Tandiş Isıtma ve Kurutma İstasyonları Nedir?

Isıtma ve kurutma istasyonları, endüstriyel süreçlerde malzemelerin ısıtılması, kurutulması veya işlenmesi için kullanılan özel cihazlardır. Isıtma istasyonları, güçlü bekler sayesinde yüksek sıcaklık artış hızı elde edilmesini sağlayarak endüstriyel üretimde kullanılan malzemelerin ısıtılmasını sağlar. Kurutma istasyonları ise ikincil hava sistemi ile uygun sıcaklık artış hızının hassas bir biçimde kullanılmasına olanak sağlayarak pota kullanım süresinin artmasına destek olur.


Tandiş, özellikle endüstriyel süreçlerde malzemelerin ısıtılması, kurutulması ve işlenmesi amacıyla kullanılan ısıtma ve kurutma sistemidir.
Tandiş ısıtma ve kurutma istasyonları; odun, kömür, gaz veya elektrik gibi enerji kaynaklarını kullanarak yüksek sıcaklıklara ulaşabilen endüstriyel süreçler açısından önemli bir cihazdır.


Tandiş Isıtma ve Kurutma İstasyonları


Tandiş ısıtma ve kurutma sistemleri
, her türlü tandişin ısıtılması amacıyla kullanılan istasyonlardır. İçerisindeki enerji kaynağı ile yüksek sıcaklıklara ulaşan tandiş ısıtma ve kurutma istasyonları, malzemelerin sıcak hava akımına maruz kalarak kurutulmasına ve pişirilmesine olanak sağlar. Homojen ısı dağılımının sağlanması ve tandiş tabanın istenilen seviyede ısınması amacıyla uygun güç ve alev boyunda bekler kullanılır.


Tandiş istasyonunun sıcaklığı ve işlem süresi, işleme tabi tutulan malzemenin türüne ve gereksinimlerine göre ayarlanabilir. Tandiş ısıtma ve kurutma istasyonları, malzemelerin ısınması ve kuruması için işlemleri kontrol edebilme yeteneğine sahiptir. Bu sayede endüstriyel uygulamalarda malzeme kalitesinin artmasına olanak sağlar.


Tandiş ısıtma ve kurutma istasyonları tasarımı itibariyle, işleme tabi olacak malzemelerin türüne, işlem sıcaklığına, enerji kaynaklarına ve endüstriyel süreçlere göre farklılık gösterebilir. Genellikle bu istasyonlar, ısı kaynakları, hava sirkülasyonu sistemleri, sıcaklık kontrol sistemleri ve malzemelerin taşınması için konveyör ve bekler gibi bileşenleri içerir.


Tandiş Isıtma ve Kurutma İstasyonları Opsiyonları Nelerdir?


Tandiş ısıtma ve kurutma istasyonları opsiyonları
bakımından da çeşitlilik gösterir. Isıtma ve kurutma istasyonları opsiyonları, şöyle sıralanabilir:

  •          İkincil hava sistemi,
  •          Yakıt tüketim ölçümü,
  •          Sıcaklık takip ve raporlama yazılımı.

Çukurova Mühendislik olarak müşterilerin ihtiyaç ve taleplerine uygun özel olarak tasarlanan ve imal edilen tandiş ısıtma ve kurutma istasyonları ile öne çıkıyoruz. İhtiyaç ve taleplerinize yanıt verecek tandiş ısıtma ve kurutma istasyonlarını incelemek ve teklif almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.