Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

04/05/2023
HABER - DUYURU
Stok Tankı Nedir? Depolama Stok Tankı

Stok tankları, depolama amacıyla kullanılan sistemlerdir. Özellikle petrol, gaz, kimyasal maddeler, su veya diğer sıvı maddelerin depolanması için kullanılan bir tür depolama tankıdır. Genellikle hafif, korozyona dayanıklıdır. Stok tankları; içme suyu depolama tankları, gübre tankları ve sıvı depolama tankları olarak kullanılır. Endüstriyel tesisler, petrol sahaları, limanlar ve petrol rafinerileri gibi yerlerde sıklıkla bulunur.


Stok Tankı Nedir?


Stok tankları ya da diğer adıyla stoklama tankları özellikle su, meşrubat, süt, asit, kimyasal maddeler ve zeytinyağı gibi her türden ürünlerin depolandığı tanklardır. Depolama tankları, endüstrilerde sıvı ve gazların depolanması için yaygın olarak tercih edilir. Bu tanklar özellikle gıda, petrokimya, kimyasal ve ilaç endüstrilerinde tercih edilir.


Depolama stok tankları, birçok endüstride tercih edilen bir depolama çözümüdür. Stok tankları; çelik malzeme ve özel kaplama yöntemleri ile üretilir. Depolama stok tankları; dayanıklı, sızdırmaz ve güvenilirdir. Uzun yıllar boyunca kullanılır.


Stok Tanklarının Özellikleri


Depolama tanklarının uygun şekilde tasarlanması, üretilmesi, yerleştirilmesi ve bakımı gereklidir. Bu sebeple çelik stok tankının doğru şekilde seçilmesi ve kullanılması işletmenin güvenliği ve verimliliği açısından oldukça önemlidir. Birçok endüstri için önemli bir parça olup üretim süreçlerini optimize etmek, stok yönetimini kolaylaştırmak ve nakliye maliyetlerini düşürmek için kullanılırlar.


Stok tankları genellikle dikey ya da yatay olarak yerleştirilir. Dikey stok tankları genellikle daha az yer kaplar. Yüksek kapasitelerde üretilir. Yatay stok tankları ise daha geniş bir tabana sahiptir. Bu nedenle daha düşük kapasitelidir. Dikey ve yatay stok tanklarında sızdırmazlık ve güvenlik önceliklidir.


Stok tanklarının boyutu ve kapasitesi, depolanacak malzemenin özelliklerine göre tasarlanır. Tasarım aşamasında, tankın malzeme kalınlığı, kaynak türü ve diğer özellikler tespit edilir.


Stok tanklarının yapımında tercih edilen çelik plakalar özel kesme, şekillendirme işlemlerine tabi tutulur. Bu işlemler, çelik plakalarının boyutuna ve tasarımına göre şekillenir.


Stok tankları, korozyona karşı özel kaplama işlemlerinden geçirilir. Bu işlem, tankın ömrünü uzatmak ve bakım gereksinimlerini azaltmak amacıyla yapılır. Stok tanklarının tamamlanmasının ardından test işlemine tabi tutulur. Testler ile tankın sızdırmazlığı, güvenliği ve dayanıklılığı ölçülür. Tankın montajı yapıldığında ise yerleştirildiği zemin ve çevresi kontrol edilir. Tankın stabil şekilde olduğundan, sızdırmazlığından ve güvenliğinden emin olunur.


Çukurova Mühendislik, kimya ve demir-çelik endüstrileri gibi çeşitli sektörlerde kullanılmak üzere ASME/ANSI ve EN/DIN standartlarında müşterilerin talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklerde depolama tankları tasarlanır ve üretilir.


Stok tankları hakkında daha fazla bilgi almak için
https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.