Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

21/09/2023
HABER - DUYURU
Stok Tankı Ne İşe Yarar? Stok Tankı İmalatı

Stok tankı, sıvı maddelerin depolanması ve muhafaza edilmesi için özel olarak tasarlanan tanklardır. Depolama tankı olarak da tanımlanan stok tankları; su, süt, yağlar, kimyasal maddeler gibi sıvı maddenin depolanmasını ve saklanmasını sağlar.


Depolama Stok Tankları


Stok tankları
, sıvıların stoklanarak uzun süre muhafaza edilmesini sağlayan ekipmanlardır. Stok tankları, ürünleri uzun süre stoklayacak biçimde tasarlanmaktadır. Kapalı devre stok yapan depolama tankları, talep ve ihtiyaçlara göre dizayn edilebilmektedir.


Stok tankları, genellikle gıda ve petrol sektöründe tercih edilen tank çeşitleridir. Ayrıca gübre sanayisi ve kimya sanayisi de stok tanklarının kullanıldığı alanlardır. Stok tankları uluslararası standartlara göre tasarlanır. Depolama tanklarında en çok öne çıkan standartlar API 650 ve API 620’dir.


Stok Tankları Ne İşe Yarar?


Stok tankları, ürün depolamak için güvenilir ve dayanıklı çözüm sağlayan ekipmanlardır. Uzun süre muhafaza edilmesi gereken ürünler için hem depolama hem de muhafaza etme imkanı sağlar. Paslanmaz çelikten üretilen stok tankları korozyona dayanıklı olması nedeniyle yaygın olarak tercih edilir. İhtiyaca göre ekstra hacimle üretilebilir ve özel tasarım olarak imal edilebilir. 


Stok tankları, başta petrol ve gıda olmak üzere ilaç ve kimya firmaları gibi pek çok sektörde kullanılır. Stok tankları yaygın olarak endüstriyel tesislerde yan mamul, ham madde gibi ürünleri depolama amacıyla kullanılır.


Stok Tankı İmalatı


Stok tankı imalatı
şu aşamalardan oluşur;

  •            Stok tanklarının kapasitesi ve boyutu, depolanacak malzemeye göre seçilir. Tasarım sırasında tank malzemesinin teknik özellikleri ve ihtiyaca yönelik detaylar belirlenir.
  •            Stok tankı imalatında kullanılacak paslanmaz çelik plakalar hazırlanır. Çelik plakalar, stok tankını boyutuna ve dizaynına göre şekillendirilir. 
  •            Stok tankının imalatında kullanılan çelik plakalar, kaynak ile birleştirilir. Tankın sızdırmaması ve dayanıklı olması için doğru kaynak yapılması son derece önemlidir.
  •            Kaynak işleminin ardından tank dikey ve yatay olarak montajlanır. Montaj aşamasında güvenli ve sızdırmaz özelliğin korunması amaçlanır. 
  •            Stok tankının korozyona karşı direncini artırmak için özel kaplama işlemi yapılır. Bu işlem tankın uzun ömürlü ve korozyona dayanıklı olması açısından oldukça önemlidir.
  •            Stok tankları yapım işlemi tamamlandıktan sonra bazı testlere tabi tutulur. Tankın sızdırmazlığı, güvenirliği ve dayanıklılığı test edilir. Stok tankları testlerin ardından müşterilerin hizmetine sunulur.


Çukurova Mühendislik, kimya ve çelik sektöründe kullanılmak üzere EN/DIN ve ASME/ANSI standartlarına uygun soğutmalı ya da ısıtmalı olarak stok tankı tasarlar ve imal eder. Stok tanklarını incelemek ve teklif almak için
https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsin.