Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

18/01/2024
HABER - DUYURU
Proses Otomasyonu Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Proses otomasyonu, endüstriyel üretim tesislerinde yaygın olarak kullanılan otomasyon sistemleri arasında yer alır. Endüstriyel otomasyon sistemlerinde son derece önemli olan proses otomasyonu, üretim verimliliğinin artmasına destek olur. Proses otomasyon sistemi aynı zamanda iş güvenliğini sağlar ve üretim süreçlerinin optimize edilmesine imkân tanır.


Proses Otomasyonu Nedir?


Proses otomasyonu, otomasyon sisteminde endüstriyel süreçlerin kontrolünü, takibini sağlayan ve aynı zamanda süreçlerin yönetimini otomatikleştiren sistemleri ifade eder. Proses otomasyon sistemleri; sensörler, kontrol cihazları, veri toplama araçları ve yazılımlardan oluşur.


Proses otomasyonunda sistemin çeşitli noktalarında bulunan sensör gibi algılayıcıların topladığı veriler ile sistem kontrol veri ve komutları, uzun süreli olarak kayıt altında tutulabilir. Proses otomasyonu sistemindeki veriler analiz edilerek sistem kontrol ve üretim planlamasında kullanıldığında üretim verimliliği artırılabilir.


Proses Otomasyonu Nerelerde Kullanılır?


Proses otomasyonu, endüstriyel üretimin gerçekleştirildiği tesislerde iş güvenliğini artırarak süreçlerin optimize edilmesine olanak sağlar. Bu nedenle proses otomasyonu taleplere ve beklentilere uygun olarak tasarlanabilir. Bu otomasyon sistemleri; üretim tesisleri, rafineriler, kimya endüstrisin, arıtma tesisleri, gıda üretim tesisleri gibi birçok alanda kullanılabilir.


Kimya Endüstrisi


Kimya endüstrisinde kimyasal reaksiyonların, karışımların, sıcaklık ve basınçların kontrollü bir biçimde gerçekleştirilmesi amacıyla proses otomasyonu kullanılır. Proses otomasyon sistemleri, kimyasal ürünlerin güvenli ve verimli bir şekilde üretilmesini sağlar.


Gıda Tesisleri


Gıda ve içecek üretimi yapılan tesisler, proses otomasyonunun kullanım alanları arasında yer alır. Bu tesislerde ham maddelerin karıştırılması, işlenmesi ve paketlenmesi için proses otomasyon sistemleri yaygın olarak tercih edilir. Bu sayede ürünlerin kalitesi ve güvenliği sağlanabilir.


Arıtma Tesisleri

Su arıtma tesisleri ve atık su arıtma tesisleri, suyun temizlenmesi, arıtılması ve dağıtılması için proses otomasyonu kullanılır. Bu sistem sayesinde temiz içme suyu sağlanabilir ve çevresel sürdürülebilirlik desteklenebilir.

Çukurova Mühendislik; demir, çelik, kimya, gıda, su arıtma gibi sektörler için proses otomasyonu konusunda uzmanlaşmış deneyimli mühendis ve teknisyenler ile hizmet verir. Yüksek I/O kapasiteli proses otomasyonu, iş bitirmelerine sahip Çukurova Mühendislik, -Siemens Simatic Serisi PLC Sistemleri (S7-300, S7-400, S7-1200, S7-1500, PCS7 ve WinCC SCADA &HMI’ları kullanarak otomasyonların programlanmasını sağlar. 

Çukurova Mühendislik proses otomasyon sistemleri hakkında detaylı bilgi edinmek için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.