Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

29/12/2022
HABER - DUYURU
Paslanmaz Reaktör Nedir? Paslanmaz Reaktör İmalatı

Paslanmaz reaktör, başka kimya olmak üzere birçok sektörde kullanılır. Kimyasal reaktör de denilebilen paslanmaz reaktör, kimyasal reaksiyon işlemleri için uygun ortam oluşturan ekipmanlara verilen genel isimdir. Genel olarak süreçlerin temel ekipmanıdır.

Geniş kapasitelerde imal edilen paslanmaz reaktörler, yüksek basınç ya da vakum altında çalışabilen, soğutma ve ısıtma, karıştırma işlemlerinin ayrı ayrı ya da hepsinin bir arada yapılabildiği bu sistemlerde özellikle kaliteli paslanmaz çelik kullanılır.


Paslanmaz reaktör tasarımı
, imalatı, dokümantasyonu ve devreye alımı yapılan birçok reaktörün kullanıldığı endüstriyel reaktör çeşitleri aşağıdaki gibidir.

  •          Polyester Reaktörü
  •          Reçine Reaktörü
  •          Poliüretan Reaktörü
  •          Alkid Reaktörü
  •          DOP / DOTP Reaktörü
  •          Üre-Formaldehit Reçine Reaktörü
  •          Silikon Emülsiyonlar Karıştırıcı Reaktörleri
  •          P.V.A Tutkalı Karıştırıcı Reaktörü


Paslanmaz Reaktör Nedir?


Paslanmaz reaktör
, katalizör vasıtası ile tepkime yaparak üretim elde edilen endüstriyel cihazdır. Paslanmaz reaktörün tanımı, içerisinde herhangi bir tepkime ile ya da tepkime olmadan istenilen ürüne dönüşmesini imkanlı kılan bir süreçtir. Reaktör, kimyasal reaksiyonların olduğu ekipmanların genel adıdır.

Genel olarak sıvı ve katı ya da sıvı karışımlarının bulunduğu reaktörler, homojen karışımı sağlamak için karıştırıcılı tipte olur. Gaz fazı reaksiyonlarının bulunduğu reaktörlerde ise karıştırıcılı olmasına gerek yoktur.

Reaktörler, kimya sektöründe reaksiyonun değişik aşamalarında içerisine yüklenen çeşitli sıvı ve katı ya da sıvı ham maddeler karıştırıcı kanatlar yardımı ile karıştırılır.

Paslanmaz reaktör, geniş iç hacme sahip üretimde kullanılan karıştırıcı ekipmandır. Dayanıklı paslanmaz malzemelerden imal edilen paslanmaz reaktörlerin üretiminde kaliteli karbon çelik ve paslanmaz çelik kullanılır.


Paslanmaz Reaktör Nerelerde Kullanılır?


Paslanmaz reaktörler, kimya sektöründe yaygın bir biçimde kullanılır. Aynı zamanda gıda, ilaç, kozmetik sektöründe üretim amacı ile kullanılır. Bunların yanında temizlik ürünleri ve boyaların imalatında kullanılır.


Paslanmaz Reaktör İmalatı


Çukurova Mühendislik olarak 1984 yılından itibaren tecrübe ve birikim ile paslanmaz reaktör imalatı konusunda uzman firma olarak hizmet vermekteyiz. Tecrübeli kadromuz ile geniş yelpazede paslanmaz reaktör imalatı yapan bir firma olarak müşteri talep ve gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarım ve imalat yapmaktayız.

AISI 304 – 304L – 316 – 316L Paslanmaz Çelik malzeme ve ASME VIII div.1 – EN-13445 standartlarına uygun ve Reaktörlerimizde ihtiyaç duyulduğu takdirde ATEX standartlarına uygun ekipmanlar kullanılarak üretim yapabilmekteyiz.

İstanbul paslanmaz reaktör seçeneklerini incelemek ve paslanmaz reaktör fiyatları hakkında bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.