Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

07/09/2023
HABER - DUYURU
Paslanmaz Çelik Reaktör İmalatı

Paslanmaz çelik reaktör, kimyasal reaktörlerin gerçekleştiği birçok sektörde kullanılan önemli bir ekipmandır. Paslanmaz reaktör, yüksek sıcaklıklarda ve yüksek basınçta çalışır ve kimyasal reaktörler gerçekleştirir. Proseslerin ana ekipmanları arasında bulunan paslanmaz reaktör, kimyasal reaksiyonlar için ideal ortam oluşturur.


Paslanmaz Reaktör


Paslanmaz çelik reaktör
, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıklarda çalışan, ısıtma, soğutma ve karıştırma işlemlerinin gerçekleştiği ekipmanlardır. Paslanmaz reaktörler, kimyasal reaksiyonlar için vazgeçilmez bir prosestir.


Paslanmaz reaktörlerin yapımında kaliteli paslanmaz çelik ve karbon çelik yer alır. Bu nedenle korozyona dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Geniş iç hacmi bulunur. Dayanıklı paslanmaz malzemeden üretilir.


Paslanmaz çelik reaktör
, koku yapmaz ve mikrop üretmez. Hijyenik olarak üretilen bu reaktörler, müşteri gereksinimine göre tasarlanır.  


Paslanmaz reaktör; kimya sanayi başta olmak üzere gıda ve ilaç sanayi gibi birçok sektörde kullanılır.


Paslanmaz Çelik Reaktör İmalatı Nasıldır?


Paslanmaz çelik reaktör, imalat süreci detaylı bir işlemdir. Paslanmaz çelik reaktör imalat sürecinin ilk aşamasında tasarım yapılır. Tasarım aşamasında reaktör kullanımına bağlı olarak ölçüler ve ihtiyaçlar belirlenir. Paslanmaz çelik levhaların işlemleri yapılmaktadır. Reaktör parçaları bir araya getirildikten sonra dayanıklığı ve sızdırmazlığı sağlamak için kaynak yapılır.


Kaynak işleminin ardından ekipmanın yüzeyinin zımparalanma ve cilalanma işlemleri gerçekleşir. Reaktör, hazır hale getirildikten sonra reaktör test edilir ve kalite kontrol gerçekleştirilir. Gaz kaçağı, hidrolik ve vakum testleri uygulanarak problem olup olmadığı tespit edilir. Testler yardımıyla paslanmaz çeliğin performansı kontrol edilmiş olur. Böylelikle paslanmaz çelik reaktör kullanım için hazırlanır. Paslanmaz çelik imalatında kalite kontrol ve testler oldukça önemli bir yere sahiptir. Test işlemlerinin titizlikle yapılması, paslanmaz çelik reaktörün güvenli, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasında önemlidir. 

Çukurova Mühendislik, paslanmaz çelik imalatı alanında uzman firma olarak hizmet vermektedir. Müşteri talep ve ihtiyaçlarına yönelik tasarım ve imalat yapan Çukurova Mühendislik, AISI 304 – 304L – 316 – 316L Paslanmaz Çelik malzeme ve ASME VIII div.1 – EN-13445, ihtiyaç halinde ATEX standartlarına uygun ekipman imalatı yapmaktadır.

Paslanmaz çelik reaktör seçeneklerini incelemek ve teklif almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.