Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

22/12/2022
HABER - DUYURU
Paslanmaz Çelik Reaktör Gıda Sektörü İçin Neden Önemlidir?

Paslanmaz çelik, içeriğinde yer alan çeşitli materyaller ile fiziksel ve kimyasal korozyona karşı sağlam halde olan bir alaşımdır. Birçok alanda tercih edilen paslanmaz çelik ürünlerinin kolay bir şekilde temizlenebilmesi ve sağlam olması, gıda sektöründe de tercih edilmesine neden olmuştur. Paslanmaz çelik; güvenilir, sağlıklı ve hijyenik bir üründür. Bu nedenle gıda ve içecek sektöründe her alanda kullanılır.

Paslanmaz çeliğin kullanım alanları çeşitlilik gösterir. Bunun nedeni paslanmaz çeliğin, farklı gereksinimlere çözüm üretebilmesidir. Paslanmaz çelik ürünler yüksek basınç altında, farklı sıcaklıklarda, kimyasal ve fiziksel birçok faktöre karşı dirençli bir şekilde uzun süre kullanılabilir.


Gıda Sektöründe Paslanmaz Çelik Neden Tercih Edilir?


Gıda sektörünün diğer alanlara kıyasla farklı öncelikleri vardır. Hijyenin en üst seviyede tutulması ve ürün kalitesinin yüksek olması bu önceliklerden birkaçıdır. Aşındırıcılara karşı yüksek dayanıklılığı, farklı sıcaklıklarda ve basınç düzeylerinde kullanılabilmesi, besinleri bozulmadan saklayabilmesi ve kolaylıkla temizlenebilmesi sayesinde gıda sektörünün her alanında paslanmaz çelik tercih edilir.

Gıdaların imal edilebilmesi, muhafaza edilebilmesi ve taşınabilmesi için paslanmaz çelik kullanımının tüm süreçlerde yardımcı olması beklenir. Anti bakteriyel yapısı ile ürünlere zarar vermeyen özelliğinin yanında nötr yapısı sayesinde besinle temas etmesi durumunda da yiyecek tadında değişim yaratmaz.


Paslanmaz Çeliğin Gıda Sektörü İçin Önemi


Paslanmaz çelik kullanımı
, yaşamında çeşitli alanlarında karşımıza çıkar. Paslanmaz çelik; bakteri üretmemesi, hijyenik olmaması ve korozyona karşı uzun yıllar direnç göstermesi sebebi ile gıda sektörünün vazgeçilmez unsurları arasında bulunur. Dolayısıyla gıda sektöründe, üretimin bazı basamaklarında paslanmaz çelik kullanılması zorunludur. Tüm bunların yanında, üretici firmalar besin maddelerini satış süreçlerine değin bozulmadan muhafaza etmeli ve bakteri bulunmayan bir mekanda stoklamalıdır. İnsan sağlığını korumak için en etkili yol paslanmaz çelik kullanımıdır.

Gıda sektöründe kullanılan paslanmaz reaktör de paslanmaz çelikten imal edilir. Paslanmaz çelik reaktör, geniş hacme sahip üretim amacı ile kullanılan ekipmanlardır. Paslanmaz imalat reaktörü geniş hacme sahip üretimde kullanılır. Paslanmaz reaktör imalatı için paslanmaz çelik demir ve krom materyalleri kullanılır.


Gıda Sektöründe Paslanmaz Çeliğin Faydaları


Anti bakteriyel yapısı olan paslanmaz çeliğin gıda tesislerinde kullanılması hayati bir önem taşır. Paslanmaz çelik kullanım alanlarını gıda üretim makinelerinin dışına taşır. İmalat aşamasının yanında depolama ve taşıma gibi birçok alanda imalatçıların ilk tercihi paslanmaz çeliktir.

Gıda imalat tesislerinin çeşitli aşamasında tercih edilen paslanmaz çelik ürün çeşitliliği bağlamında üreticiye kolaylık sağlar. Bir iletmenin tüm boruları ve tüm depolama alanları için paslanmaz çelik kullanılabilmesi örnek olarak verilebilir. Paslanmaz çelik ürününün gıda sektöründe tercih edilmesinin en büyük sebebi anti bakteriyel ortamı kolay bir şekilde sağlayabilmesidir.

Çukurova Mühendislik olarak AISI 304 – 304L – 316 – 316L Paslanmaz Çelik reaktör tasarlamakta ve imal etmekteyiz.


https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/