Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

20/04/2023
HABER - DUYURU
Modüler Skidler Nedir? Modüler Skidler Nasıl Kullanılır?

Modüler skidler, birçok farklı endüstriyel uygulama için kullanılan, modüler ve önceden yapılandırılmış bir ekipman sistemidir. Endüstriyel kullanım için uygun olan modüler skid sistemi, genel olarak montaj sürecinin hızlandırılmasını ve kolaylaştırılmasını sağlar. Genel olarak kompleks bir yapıya sahip olan bu sistemler, sahada yapılması gereken imalat ve montaj işlerinin tesiste yapılmasına olanak sağlar.


Modüler Skidler Nedir?


Modüler skidler, kompakt yapıya sahip endüstriyel ürünlerdir. Endüstriyel modüler skidler, önceden yapılandırılmış bir ekipman sistemi olan ve bir çerçeve veya platforma monte edilmiş bir dizi ekipman ve bileşen içeren bir endüstriyel sistemdir.

Modüler skidler, bir çerçeve veya platforma monte edilmiş bir dizi ekipman ve bileşen içerir. Skid, genellikle bir tesisin işlevselliğini artırmak için birçok farklı sistemle donatılabilir. Bu sistemler arasında kimyasal işleme, sıvı ve gaz taşıma, filtrasyon, ısıtma/soğutma, otomasyon, kontrol, ölçüm ve sensörler yer alabilir.

Modüler skid sistemi, önceden yapılandırılmış bir çerçeveye veya platforma monte edilmiş bir dizi ekipman ve bileşen içerir. Skid, tesisin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir veya hazır olarak satın alınabilir.


Modüler Skid Ne İşe Yarar?

Farklı endüstrilerde tercih edilen modüler skidler, mekanik montaj işlerinde sıklıkla tercih edilir. Montaj işlerinin yanı sıra özelleştirilen modüler skid, elektrik ve enstrümantasyon montaj işlerinin gerçekleştirilmesine de olanak sağlar.

Modüler skidler genellikle sahada yapılması gereken imalat ve montaj işlerinin kalifiye elemanların daima hazır bulunduğu fabrika ortamına taşınmasını sağlar. Bu sayede montaj sürecini kolaylaştırarak sürecin hızlı bir biçimde ilerlemesini sağlar.


Modüler Skidler ile Yapılan Uygulamalar Nelerdir?

Endüstriyel modüler skidler, farklı uygulamalar için tercih edilebilir. Skidler, önceden yapılandırılan modüler tasarımı sayesinde kolay bir biçimde taşınarak tekrar tekrar kullanılabilir. İhtiyaca göre özelleştirilebilen modüler modüler skid sistemleri, montaj işleminin yanı sıra pek çok endüstriyel işlemin yapılmasına da olanak sağlar. Modüler skid ile yapılan tipik uygulamalar, şöyle sıralanabilir:

  •       Akış ölçüm ve kontrol üniteleri,
  •       Gaz, oksijen, nitrojen sistemleri,
  •       Akış ölçüm ve akışkan kontrol üniteleri,
  •       Dozajlama ve karıştırma üniteleri,
  •       Test üniteleri,
  •       Filtreleme üniteleri,
  •       Pompa üniteleri,
  •       Su arıtma üniteleri.


Yukarıda sıralanan tarzda ünitelerde kullanılmak üzere tasarlanan modüler skidler, temel olarak çelik profillerden oluşturulmuş bir şasi üzerine gerekli ekipmanların ve boru bağlantılarının monte edilmesi ile hazırlanır.


Modüler Skidlerin Avantajları Nelerdir?


Endüstriyel uygulamalarda sıklıkla tercih edilen modüler skidler, markaya pek çok açıdan avantaj sağlar. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  •       Zaman ve işçilik maliyetini en aza indirir.
  •       Kolay taşınabilir.
  •       Kullanıldığı tesiste alan tasarrufu sağlar.
  •       Yüksek kaliteli üretim imkânı sunar.
  •       Mühendislik tasarım maliyetlerinin azaltılmasında etkilidir.
  •       Daha kolay denetim ve uygun dokümantasyon sağlar.
  •       Güvenli kullanım imkânı sağlar.


Modüler Skidler Nasıl Kullanılır?


Özellikle kimya endüstrisinde sıklıkla tercih edilen modüler skidler, ihtiyaca özel olarak tasarlanan mühendislik ürünleridir. Modüler skidler, genellikle üretim ve işletme maliyetlerini düşürmek için tasarlanır. İhtiyaca uygun olarak hazırlanan modüler skid sistemleri, içerdiği ekipmanlara ve bileşenlere bağlı olarak farklı biçimlerde kullanılabilir.


Petrokimya tesisinde kullanılan bir endüstriyel modüler skid, kimyasal işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilir. Bu skid, kimyasal reaktörler, borular, pompa sistemleri, sıvı ve gaz filtreleri, sensörler ve kontrol sistemleri gibi farklı bileşenleri içerebilir. Bu bileşenler, kimyasal üretim sürecinin farklı aşamalarında tercih edilebilir.


Çukurova Mühendislik, modüler skidler imalatı gerçekleştirmektedir. Üniteler üzerindeki mekanik montaj işleri, borulama ile elektrik ve enstrümantasyon montaj işlemlerini birlikte yürütmektedir. 


Modüler skidler hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek için 
https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.