Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

21/10/2022
HABER - DUYURU
Isıtma ve Kurutma İstasyonları

Isıtma ve kurutma istasyonları, demir-çelik sektöründe her tipte pota, tandiş, torpedo, yüksek fırın ve nozul fırınlarının ısıtılması ve kurutulması amacıyla kullanılan sistemlerdir. Isıtma ve kurutma istasyonları programlanabilen ısıtma eğrisi ile talep edilen kurutma ve sıcaklık artışına göre kurutma ve ısıtmaya imkân sağlar.


Demir-çelik sektöründe kullanılan pota, tandiş, torpedo ısıtma ve kurutma istasyonları, refrakterin kurutulması veya ısıtılması için kullanılan ekipmanlardır.


Pota Isıtma ve Kurutma İstasyonları


Potaları ısıtmak ve kurutmak için özel olarak dizayn edilen dayanıklı ve uzun ömürlü olan ekipmanlar pota ısıtma ve kurutma istasyonları olarak tanımlanır. Programlanabilen ısıtma eğrisi özelliği ile istenen sıcaklık artış hızına göre kontrol edilebilir.


Dikey Pota Isıtma ve Kurutma İstasyonları


Dikey pota ısıtma ve kurutma istasyonu,
refrakter tuğlaların kurutulması ve her türlü potanın ısıtılması için tercih edilir. İstasyonlar müşterilerin gereksinim ve taleplerine uygun şekilde özel olarak dizayn edilir ve üretilir.

Pota ısıtma istasyonlarında homojen ısı dağılımı ve pota tabanının istenen derece ısınması için potaya uygun bekler kullanılır. İkincil hava sistemi ile sıcaklık artış hızının daha hassas olarak ayarlanması sağlanır. Böylelikle ısıl şok meydana gelmesi önlenerek refrakter kullanım süresi artar.


Yatay Pota Isıtma ve Kurutma İstasyonu


Yatay pota ısıtma ve kurutma istasyonu,
her tipte potanın ısıtılması ve var olan ısının korunması için tercih edilir. Yatay pota ısıtma istasyonu müşterilerin gereksinim ve taleplerine uygun olarak dizayn edilir ve üretilir. Homojen ısı dağılımını sağlamak ve pota tabanının istenen seviyede ısınması için potaya uygun bekler kullanılır. Programlanabilir ısıtma eğrisi ile uygun sıcaklık artış hızı elde edilir. Bu sayede refrakter kullanım süresi artmış olur.


Tandiş Isıtma ve Kurutma İstasyonları


Tandiş ısıtma ve kurutma istasyonu
, her tipte tandişin ısıtılması ve kurutulmasını sağlar. Tandiş ısıtma istasyonu müşterilerin gereksinim ve taleplerine uygun şekilde tasarlanır ve imal edilir. Tandiş ısıtma ve kurutma istasyonlarında homojen ısı dağılımının olması ve tandiş tabanının istenen şekilde ısınması için uygun bekler kullanılır. Programlanabilir ısıtma eğrisi ile uygun sıcaklık artış hızı elde edilir. Bu sayede refrakter kullanım süresi artmış olur.


Torpedo Isıtma ve Kurutma İstasyonları


Torpedo ısıtma ve kurutma istasyonu
, torpedoların ısıtılması ve kurutulması için kullanılır. Torpedo ısıtma istasyonları müşterilerin talep ve gereksinimlerine uygun olarak özel dizayn edilir ve üretilir.

Torpedo ısıtma istasyonlarında homojen ısı dağılımının olması için uygun bekler kullanılır. Programlanabilir ısıtma eğrisi ile uygun sıcaklık artış hızı elde edilir. Bu sayede refrakter kullanım süresi artmış olur.


Yüksek Fırın Kanal Isıtma ve Kurutma İstasyonları


Yüksek fırın kanal ısıtma ve kurutma istasyonları, yüksek fırın kanal refrakterlerinin kurutulması için kullanılır. Yüksek fırın ısıtma istasyonları, müşterilerin gereksinim ve taleplerine uygun olarak özel dizayn edilir ve üretilir.

Yüksek fırın kanal kurutma istasyonlarında homojen ısı dağılımının olması için uygun bekler kullanılır. Programlanabilir ısıtma eğrisi ile uygun sıcaklık artış hızı elde edilir. Bu sayede refrakter kullanım süresi artmış olur.


SEN (SUB Emerged Nozzle) Nozul Isıtıcıları


SEN nozul ısıtıcıları nozulları ısıtmak ve operasyon sıcaklığında tutmak amacıyla kullanılır. SEN nozul ısıtıcıları müşteri talebine göre venturili emiş sistemli ya da bek sistemli olarak imal edilebilir.


SES (Sub Emerged Shroud) Nozul Fırınları


SES nozul fırınları nozullarının ısıtılması ve çalışma sıcaklığında tutulması amacıyla kullanılan sistemlerdir. SES nozul fırınları, müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda özel olarak tasarlanıp üretilmektedir.


Çukurova Mühendislik, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek ısıtma ve kurutma istasyonlarında yenilikçi çözümleri müşterilerle buluşturmaktadır. İstasyon ve kurutma istasyonları hakkında bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.