Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

16/02/2023
HABER - DUYURU
Endüstriyel Mikser Nedir, Endüstriyel Mikser Çeşitleri

Endüstriyel mikser, kimya endüstrisi başta olmak üzere pek çok sektörde kullanılmak üzere tasarlanan karıştırıcı ekipmanlar arasında yer alır. Kimya sektöründe istenen proses sonucunu sağlamak ve düzenleyici gerekliliklere uymak amacıyla farklı türlerde endüstriyel karıştırıcı ürünler kullanılabilir. Bu nedenle kimya sektöründeki ihtiyaçlara yanıt verebilmek için farklı biçimlerde ve tiplerde endüstriyel mikser çeşitleri bulunur. Sektördeki ihtiyaçlar göz önüne alındığında serpantin ısıtmalı veya soğutmalı endüstriyel mikserler öne çıkar.


Endüstriyel Mikser Nedir?


Endüstriyel mikser, kimyasal ham maddeleri endüstriyel ürüne dönüştürmek için kullanılan endüstriyel ekipmanlar arasında yer alır. Karıştırmalı tank olarak da adlandırılan bu ekipmanlar, işleme ve üretim tesislerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Gıda, kimyasal ürünler, ilaçlar, böcek ilaçları, temizlik ve hijyen ürünleri, plastikler ve minerallerin karıştırma prosesleri için kullanılır.

Endüstride tank ekipmanları arasında yer alan karıştırma tankı ürünleri, karıştırma işlemlerinin kusursuz bir biçimde gerçekleşmesi için özel olarak tasarlanan endüstriyel mikser ürünleri, sektörel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak üretilmektedir. Kullanım alanı ve yapısı itibarıyla çeşitli endüstriyel mikserler imal edilmektedir. İhtiyaçlara tam anlamıyla yanıt verecek endüstriyel mikser veya endüstriyel blender ürünleri arasından doğru tercihin yapılması prosesler için en verimli sonuçların alınmasını sağlayacaktır.


Endüstriyel Mikser Çeşitleri Nelerdir?


Endüstriyel mikser çeşitleri,
genellikle tanka bağlanma biçimlerine ve uygulama alanlarına göre farklılık gösterir. Kimya sektöründe sıklıkla tercih edilen endüstriyel mikser çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  •       Paslanmaz çelik karıştırma tankları,
  •       Karbon çelik karıştırma tankları,
  •       Azot yastıklı karıştırma tankları,
  •       Yarım boru serpantinli karıştırma tankları,
  •       İç serpantinli karıştırma tankları.


Endüstriyel mikser türleri
arasında seçim yaparken uluslararası ASME/ANSI ve EN/DIN standartlarına uygun olarak kaliteli malzemelerden imal edilen endüstriyel karıştırıcı ürünlerinin tercih edilmesi yararlı olacaktır.


Karıştırma tankları, güvenilir ve dayanıklı malzeme altyapısı arayanlar için popüler bir seçim olarak öne çıkar. Endüstriyel mikserlerin uygulama alanları ise son derece geniştir. Bu nedenle endüstriyel mikser kullanımı açısından kimya sektörü ve diğer sektörlerde de sıklıkla rastlanabilir.


Endüstriyel mikser çeşitlerini incelemek ve karıştırma tankları, mikser, blender ekipmanlarının fiyatları hakkında bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.