Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

20/07/2023
HABER - DUYURU
Endüstriyel Fırın Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel fırın, yüksek kalite ürün imal etmek için kullanılan fırınlardır. Endüstriyel fırınlar birçok sektörde kullanılmaktadır. Endüstriyel fırın çeşitleri; tav fırınları, normalizasyon fırınları, kurutma fırınları, tünel tip kurutma fırınları, kutu tip kurutma fırınları, araba tabanlı fırınlar, maça ve kalıp kurutma fırınları ve pota ısıtma ve kurutma istasyonlarıdır. Endüstriyel fırınların fırın ölçüleri ve ısıtma kapasitesi ihtiyaç ve taleplere uygun olarak tasarlanır ve imal edilir. 


Endüstriyel Fırın Nedir?


Endüstriyel fırın
, malzemenin yüksek sıcaklığa ulaştırılarak şekillendirilmesi ve bu sıcaklıkta belirli süre muhafaza edilmesini sağlayan özel fırınlardır. Ergitme, pişirme, kurutma, kürleme ve temperleme gibi işlemlerde tercih edilir.

Endüstriyel çalışma yürüten sektörler, üretim aşamalarında endüstriyel fırına ihtiyaç duyar. Endüstriyel fırının çalışma prensibi ise kullanım amacına göre farklılık gösterir. Endüstriyel fırınlar sürekli çalışan veya çeşitli aralıklarda çalışan olarak ayrıştırılmaktadır.


Endüstriyel Fırın Çeşitleri


Endüstriyel fırın çeşitleri; sürekli ve aralıklı çalışan fırınlar olarak ayrışmaktadır. Sürekli çalışan endüstriyel fırınlar daima aktiftir. Fırının belirli alanları daima sıcaktır. Bu tip fırınlarda doldurma ve boşaltma fırın söndürülmeden yapılır. Aralıklı fırınlar ise belirli aralıklarla çalışan fırınlardır. Doldurma ve boşaltma işlemleri için söndürülür.


Endüstriyel fırın türleri
şu şekildedir;


Kurutma Fırınları:
Nemi gidermeye yönelik bir fırındır.  Kurutma fırınları ayrıca kireç ocağı olarak da tanınır. Bu fırınlar seramik fırınlardaki yüksek sıcaklıklara erişemezler.


Endirekt Isıtma:
Endirekt ısıtma fırınlar su bazlı boyalar ve solvent bazlı boyalar için tercih edilir.


Direkt Isıtma Fırınlar:
Endirekt ısıtma fırınlarına göre daha yüksek verime sahiptir. 


Tünel Tip Kurutma Fırınları:
Maça ve kalıp fırın içerisinde yer alan konveyör üzerinde kurutma işlemi yapılır. Tünel tip kurutma fırının iç sıcaklığının sabit tutulması ve enerji verimliliği sağlamak amacıyla fırın giriş ve çıkış noktalarında hava perdeleri ve yukarı yöne açılan kapılar yer alır.


Kamara Tip Kurutma Fırınları:
Dikdörtgen şeklinde dizayn edilen kamara fırınlar, kömür, gaz ya da petrol ile çalışır. Alev kısmı hareketlidir. Malzeme de sistem içerisinde dolaşım halindedir.


Endüstriyel fırın çeşitleri
hakkında daha detaylı bilgi almak ve sipariş vermek için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.