Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

08/06/2023
HABER - DUYURU
Endüstriyel Borulama Nedir? Endüstriyel Borulama Çeşitleri

Endüstriyel borulama sistemleri; endüstriyel operasyonda kullanılan borulardır. Endüstriyel borular, sıvı, gaz ya da ince parçacıkları aktarmak amacıyla bir araya getirilen bir dizi bileşenden oluşan sistemlerdir. Endüstriyel borulama sistemleri; boru hatları, valfler, pompalar, filtreler ve diğer parçalardan meydana gelir.


Endüstriyel Borulama Nedir?


Endüstriyel tesislerde sıvı ve gazların güvenli biçimde taşınmasını sağlayan boru hatlarıdır. Endüstriyel boru sistemleri; imalat, mühendislik, su, kimya ve gıda üretimi gibi çeşitli sektörlerde kullanılır. Endüstriyel borular, proses endüstrilerinde sıvıların ve maddelerin transferi için bir yöntem sağlar.


Endüstriyel borular
; katı ve sıvıları taşımak için bir dizi bileşenden üretilir. Genellikle silindir şekildedir. Tüm sistemler tipik olarak bağlantı parçaları ya da özel olarak şekillendirilen bağlantılar ve bağlantılarla birleştirilen düz bölümlerle bir araya getirilir. Basınçlı uygulamalarda ise düzenli olarak kullanılır. Endüstriyel boru malzeme özellikleri ve konstrüksiyonu uygulamaya bağlıdır.


Endüstriyel borulama sistemleri; doğru şekilde tasarlanması ve işlenmesi durumunda güvenli biçimde çalışır. Yanlış tasarım ve montaj hataları sistemde çeşitli aksama ve bozulmalara neden olur. Bu nedenle endüstriyel borulama sistemlerinde güvenlik önemlidir.


Endüstriyel Borulama Uygulama Alanları


Endüstriyel borulama, birçok endüstriyel uygulamada kullanılan katı ve sıvı taşıma araçlarının genel bir sınıflandırmasıdır. Proses, inşaat, enerji ve birçok sivil altyapıda yaygın olarak tercih edilir.


Endüstriyel borulama uygulamalarından bazıları şu şekildedir;

  •       Uzun yollarda gaz ya da sıvı taşıyan boru hatları
  •       Basınçlı hava işlemleri
  •       İnşaat planlarında beton kazıklar için kasa
  •       Yüksek basınçlı ya da yüksek sıcaklıkta üretim süreçleri
  •       Petrol endüstrisinde petrol rafinerisi ekipmanları gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilmektedir.


Endüstriyel borular, sıvı ve gaz taşıma dışında çeşitli amaçlar için de kullanılır. İskele, tırabzanlar ve destek yapıları gibi özellikle endüstriyel ortamlarda genellikle yapısal borularla birleştirilir.


Endüstriyel Borulama Çeşitleri


Endüstriyel borulama sistemleri
kullanılan malzemeye göre farklı çeşitlerde yer alır. Endüstriyel borulama çeşitleri şu şekilde sıralanabilir;


Yangın Borulama Sistemleri:
Yangın söndürme sistemleri, su ve köpük gibi borulama sistemleri gibi yangınla mücadele sistemleri için kullanılan borulama sistemleridir.


Sanayi Borulama Sistemleri:
Petrokimya, kimya, gıda ve içecek endüstrisi, su arıtma tesisleri ve enerji üretim tesisleri gibi çeşitli endüstrilerde kullanılan borulama sistemleridir.


Basınçlı Borulama Sistemleri:
Basınçlı sıvı, gaz veya sıvıların taşınabilmesi sebebiyle kullanılan borulama sistemleridir.


Su Borulama Sistemleri:
Atık su, içme suyu ve yağmur suyu için tercih edilen borulama sistemleridir.


Endüstriyel borulama sistemleri, yer aldığı endüstriyel tesislerin gereksinimlerine göre özelleştirilebilir ve tasarlanabilir. Ayrıca bu sistemlerde yer alan malzemelerin tespiti, tasarımı ve montajı da güvenlik ve kalite kontrol açısından önem taşır.


Çukurova Mühendislik; demir-çelik tesisleri, kimya tesisleri, gıda tesisleri ve enerji santralleri için ASME B31.1, ASME B31.3, API 1104, EN 13480 standartları kapsamında mühendislik hizmeti ve malzeme temini sağlayacak şekilde endüstriyel borulama hizmeti sağlamaktadır.


Çukurova Mühendislik endüstriyel borulama hizmetleri;

  •       Kimyasal hatlar (AISI 304/304L AISI 316/316L)
  •       Gaz hatları (Kok gazı, Doğal gaz, Argon, Azot)
  •       Kızgın yağ hatları
  •       Buhar ve kondens hatları
  •       Sıcak ve soğuk su hatları
  •       Basınçlı hava hatları
  •       Ceketli boru imalatı
  •       Boru skid imalatı
  •       Boru spul imalatı
  •       İzolasyon


https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/