Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

19/01/2023
HABER - DUYURU
Demir Çelik Sektörü ve Isıtma ve Kurutma Sistemleri

Isıtma ve kurutma sistemleri, demir çelik sektöründe oldukça önemli sistemler arasında yer alır. Bu sistemler; pota, tandiş, torpedo, yüksek fırın ve nozul fırınlarının ısıtılması ve kurutulması amacıyla kullanılır. Demir çelik endüstrisinde sıklıkla kullanılan ısıtma ve kurutma istasyonları, programlanabilen ısıtma eğrisi ile talep edilen sıcaklık ve kurutma artışına göre kurutma ve ısıtmaya olanak sağlar.


Demir Çelik Sektöründe Isıtma ve Kurutma Sistemleri Kullanımı


Teknolojinin gelişmesiyle demir çelik sektöründe ısıtma ve kurutma istasyonlarının kullanımı, son derece yaygın kullanılmaktadır. Potaları ısıtmak ve kurutmak için özel olarak dizayn edilen pota ısıtma ve kurutma istasyonlarının sıcaklık artışı talebe göre ayarlanabilmektedir. Özel olarak üretilen ısıtma ve kurutma sistemleri, dayanıklı yapıları ile uzun süre sağlıklı kullanım imkânı sunar.

Isıtma ve kurutma sistemlerini kullanmadan önce ateşe dayanıklı refrakter tuğla ile pota örülür. Tuğlası örülen pota ısıtma ve kurutma istasyonunun, tuğla üreticisi tarafından belirlenen ısı/ zaman eğrisine göre kurutulup neminin alınması gerekir. Bu sayede kullanılan refrakter malzemenin uzun ömürlü kullanılmasını sağlar.

Demir çelik sektöründe ısıtma ve kurutma işlemi için kullanılan ısıtma ve kurutma istasyonları, talep eden kişilerin taleplerine ve ihtiyaçlarına göre özel olarak tasarlanmaktadır. Bu sayede ekipmanlar ile refrakterlerin kullanım süresi arttırılmış olur.


Isıtma ve Kurutma İstasyonları Çeşitleri


Pota ısıtma ve kurutma sistemleri
olarak da adlandırılan bu ekipmanlar, demir çelik sektöründe kullanılan potaların refrakterinin ısıtılmasında ve kurutulmasında kullanılmaktadır. Isıtma ve kurutma istasyonları, malzemesine ve kullanım amacına göre çeşitleri bulunur. Demir çelik sektöründe ısıtma ve kurutma istasyonu çeşitlerini aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

 

  •       Dikey Pota Isıtma ve Kurutma Sistemleri
  •       Yatay Pota Isıtma Sistemleri
  •       Tandiş Isıtma ve Kurutma Sistemleri
  •       Torpedo Isıtma ve Kurutma Sistemleri
  •       Yüksek Fırın Kanal Isıtma ve Kurutma Sistemleri
  •       SEN (SUB Emerged Nozzle) Isıtıcıları
  •       SES (Sub Emerged Shroud) Nozul Fırınları

 

Isıtma ve kurutma sistemleri hakkında bilgi almak için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.