Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

14/09/2023
HABER - DUYURU
Borulama Proses Hatları

Borulama, üretim alanlarında, akışkanların ve gazların iletilmesini sağlayan borulara ve kurulan sisteme proses borulama adı verilir. Borulama, sıvı, gaz veya ince parçacıkları aktarmak için bir dizi bileşenden oluşan sistemlerdir. Proses borulama sistemleri; boru hatları, pompalar, filtreler ve valflerden oluşur.


Borulama; sıvıları, kimyasalları, yakıtları, gazları ya da diğer hammaddeleri kullanılabilir hale getirmek için kullanılan sistemdir. Proses borulama, borular aracığıyla yapılır. Borular, amaca uygun şekilde tasarlanır. İçi boş ve silindir biçiminde olan, metal malzemelerden imal edilen parçalardır. Borulamada kullanılan boru türleri, borunun yapısındaki elementlerin türüne göre değişkenlik göstermektedir.


Proses borulama; endüstriyel tesislerin kurulum ve işletme aşamalarında kritik ekipmanlardan biridir. Boru ve ekipmanların kalitesi ve ekipmanın niteliği gibi sistemin her ayrıntısı endüstriyel tesisler açısından kritik öneme sahiptir. Borulama sistemlerinin projelendirilmesi ve imalatı özel uzmanlık gerektiren alanlardır. Bu nedenle borulama sistemlerinin alanında uzman kişiler tarafından kurulumu gerekir.


Borulama Proses Tesisatı


Borulama proses tesisatı genellikle basınçlı ortamlarda yer alan gaz veya sıvı akışkanların iletilmesini sağlar. Taşıma sırasında kullanılan her türlü vana, boru, dirsek gibi ekipmanlar proses borulama mekanizması içerisinde yer almaktadır. Vana, boru, ayırıcı, tutucu, conta ve süzgeç gibi birçok sistemden meydana gelir.


Proses Borulama Uygulama Alanları Nelerdir?


Proses borulama farklı sektörlerde tercih edilen sistemlerdir. Katı ve sıvı taşıma için gereken sistemlerdir. Proses borulama sistemleri; inşaat, proses, enerji gibi birçok alanda yaygın olarak tercih edilir. Ayrıca, petrol rafinesi, ilaç ve tekstil endüstrisi, kimya, sulama sistemleri, yangın sistemleri, ısıtma ve soğutma sistemleri gibi birçok alanda kullanılır.


Proses borulama uygulama alanlarından birkaçı şu şekildedir;

  •       Gaz ve sıvı taşıyan boru hatları
  •       Basınçlı hava işlemleri
  •       Yüksek basınç ve yüksek sıcaklık içeren imalat prosesleri
  •       Petrol endüstrisinde petrol rafinesi ekipmanları gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır.

Çukurova Mühendislik; kimya tesisleri, demir-çelik tesisleri, gıda tesisleri ve enerji tesisleri için ASME B31.3, API 1104, EN 13480 ve ABME B21.1 standartlarında mühendislik hizmeti ve malzeme temini sağlayacak biçimde borulama hizmeti sunmaktadır.


Çukurova Mühendislik borulama hizmetleri;

  •       Kimyasal hatlar (AISI 304/304L AISI 316/316L)
  •       Gaz hatları (kok gazı, argon, doğal gaz ve azot)
  •       Buhar ve kondens hatları
  •       Kızgın yağ hatları
  •       Sıcak ve soğuk su hatları
  •       Basınçlı hava hatları
  •       Ceketli boru imalatı
  •       Boru skid imalatı

https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/