Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

28/09/2023
HABER - DUYURU
Boru Skid Nedir? Boru Skid İmalatı Nasıl Yapılır?

Sanayi sektöründe hizmet veren tesislerde, boruların taşınması ve kontrolü son derece önemli bir konudur. Boru skid sistemi, tesislerdeki boru hatlarının yönetilmesi ve taşınması amacıyla kullanılır. Boru skid imalatı ise boruların montajı ve taşınmasını kolaylaştırmak için önceden hazırlanmış bir platforma monte edilmesini içerir.

Modüler skid sistemleri arasında yer alan boru skid sistemlerinin kullanıldığı alanlar çeşitlilik gösterebilir. Kimya sanayi, gıda sektörü, enerji santralleri boru skidlerinin yaygın olarak kullanıldığı alanlar arasında yer alır.

Boru Skid Nedir?

Boru skid sistemi; borular, valfler, ölçüm cihazları, kontrol sistemleri gibi diğer bileşenlerin montajının yapıldığı ve bu bileşenlerin taşınabilir bir platform üzerine yerleştirildiği sistemdir. Bu sistem, boru hatlarının montajını ve taşınmasını kolaylaştırmak amacıyla endüstriyel üretimin yapıldığı birçok şirkette tercih edilir.

Boru hattı projelerini hızlandırmak amacıyla kullanılan boru skidler, maliyetlerin düşürülmesinde ve montaj sürecinin daha pratik hale getirilmesinde de etkilidir. Bu sistemler, fabrikalarda üretilip sahada kurulumu yapılan ve boru hattının hızlı bir şekilde devreye alınmasını sağlayan taşınabilir ve kullanıma hazır platformlar olarak öne çıkar.

Boru Skid İmalatı Nasıl Yapılır?

İş süreçlerinin daha verimli hale getirilmesini sağlayan boru skid sistemleri, boru skid imalatı yapan firmalar tarafından özel olarak üretilir. Boru skid imalatı aşamaları, genellikle şu şekildedir:

  •       İlk olarak müşterinin talepleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak proje oluşturularak tasarımı yapılır. Boruların boyutları, bağlantılar, valfler gibi bileşenler bu aşamada belirlenir.
  •       Tasarımın onaylanmasının ardından gerekli malzemeler seçilerek hazırlanır. Bu aşamada kaynaklanabilir borular, valfler, bağlantı elemanları temin edilir.
  •       Boru, valf gibi bileşenler, tasarıma uygun bir biçimde kaynaklanır ve montajı yapılır.
  •       Boru skidi montajının tamamlanması ile gerekli testler ve kalite kontrol işlemleri gerçekleştirilir.
  •       Boru skid sistemlerinin montajı ve test işlemleri tamamlandıktan sonra nakledilmeye hazır hale gelir. Boru skid, sahada monte edilip kurulumu yapılarak boru hattı için kullanıma hazır hale getirilir.


Boru skid sistemi, boru hatlarının hızlı ve düzenli bir şekilde kurulumunun sağlanmasına destek olur. Bu uygulama, endüstriyel tesisler için zaman ve maliyet tasarrufu sağlarken iş güvenliğinin artmasında da etkilidir. Bu nedenle boru skid sistemleri, endüstriyel üretimin gerçekleştirildiği sanayi tesislerinde sıklıkla tercih edilir.


Çukurova Mühendislik, boru skid imalatı konusunda uzman firma olarak hizmet vermektedir. Müşteri talep ve ihtiyaçlarına yönelik tasarım ve imalat yapan Çukurova Mühendislik; ASME B31.1, ASME B31.3, API 1104, EN 13480 standartları doğrultusunda boru skid sistemi gibi borulama sistemlerini imal eder.


https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/