Web sitesini kullanmaya devam ederek çerez kullanımı, KVKK ve diğer politikalarımızı kabul ediyor olacaksınız.
x

Haberler

23/11/2023
HABER - DUYURU
Borulu Tip Isı Değiştirici Özellikleri Nelerdir?

Borulu tip ısı değiştirici, sıvılar arasında ısı transferini sağlamak amacıyla kullanılan bir tür ısı eşanjörüdür. Boru eşanjörü olarak da adlandırılan bu ısı değiştiriciler, başta petrol rafineleri olmak üzere kimyasal prosesler içeren sektörlerde yaygın olarak kullanılır. Bu ısı değiştiricileri, genellikle boru şeklindeki iletken boruların içinden bir sıvının geçirilerek, bu boruların dışından da başka bir sıvının dolaştığı bir çalışma prensibine sahiptir.


Borulu Tip Isı Değiştirici Özellikleri

Borulu tip ısı değiştiriciler, endüstriyel uygulamalarda ısı transferini optimize etmek ve enerji verimliliğini artırmak amacıyla kullanılan özel tasarımlı cihazlardır. Borulu ısı değiştiriciler, enerji transferinde yüksek verimlilik, dayanıklılık ve esneklik sağlayan ısı değiştirici ürünleridir. Kullanım alanına özel olarak tasarlanan borulu tip ısı değiştiricileri, farklı çeşitlere sahiptir.

Borulu tip ısı değiştiriciler; boru sayısı, boru adımı ve boru uzunluğuna göre özel olarak tasarlanır. Bu nedenle borulu tip ısı değiştirici özellikleri bakımından farklılık gösterebilir. Ancak borulu ısı değiştirici özellikleri genellikle şu şekilde sıralanabilir:

  •       Borulu ısı değiştiricilerinde kullanılan borular, genellikle çelik, bakır gibi yüksek iletkenliğe sahip malzemelerden üretilir. Bu sayede bu ısı değiştiriciler, oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
  •       İç ve dış kısmında iki farklı sıvı akışını yönetilebilir. İç borular genellikle soğutucu sıvının veya buharın geçişi için kullanılırken dış borular dışarıda kalan sıvının dolaşımını sağlar.
  •       Borulu tip ısı değiştiriciler, boruların düzenli dizilimi ve akışkanların optimize edilmiş akış paterni sayesinde yüksek ısı transfer verimliliği sunar. Bu özellik, enerji ve sistem verimliliği açısından oldukça önemlidir.
  •       Endüstriyel uygulamalarda yaygın olarak tercih edilen bu ısı değiştiricileri, modüler bir tasarıma sahiptir. Bu sayede ihtiyaca göre ölçeklendirilebilir.
  •       Borulu tip ısı değiştiriciler, yapısı ve tasarımı sayesinde bakım ve temizlik işlemlerini kolaylaştırır.


Borulu tip ısı değiştirici özellikleri sebebiyle sıvılar arasında etkili bir ısı transferi sağlamak amacıyla farklı endüstriyel sektörlerde yaygın olarak kullanılabilir.

Çukurova Mühendislik ekipleri tarafından müşteri taleplerine uygun olarak imal ve test edilen borulu tip ısı eşanjörleri; TEMA, ASME VII div.1 ve EN 13445 standartlara uygun olarak tasarlanır. Borulu tip ısı değiştiricileri hakkında detaylı bilgi edinmek için https://www.cukurovamuhendislik.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.